Február 13.-20. között kollégiumunk is csatlakozott a Házasság hete rendezvénysorozatához. Ezen a héten a sütő-főző szakkör tagjai a szeretet jegyében készítették szív alakú linzerjeiket. Február 17-én, csütörtökön pedig egy csoportos foglalkozás keretében Az öt szeretetnyelv (Gary Chapman) témakörét járhatták körül érdeklődő diákjaink Feketéné Magyar Zsófia és Máté Zsanett szociális segítők vezetésével.

„A szeretet nyelve egyetemes, ám ahányan vagyunk, annyiféle nyelvjárását beszéljük.” (Gary Chapman)

A szeretetnyelveken keresztül ember kifejezi és megéli a másik ember iránt érzett szeretetet. Hány nyelven szól a szeretet? – Teszi fel a kérdést könyvében az író-. -Elismerő szavak: Az elismerő, dicsérő szavak szóbeli megerősítések a szeretett személy felé. -Minőségi idő: osztatlan figyelmünkkel és szeretetünkkel ajándékozzuk meg tárunkat. -Ajándékozás: apró figyelmességek, ajándékok, gesztusok a szeretett személynek -Szívességek: apró segítések és szívességek szerettünknek, ezáltal kifejezve szeretetünket felé. -Testi érintés: Az érintés, mint szeretetnyelv, érzelmet közvetít azok számára, akiknek ez a szeretetnyelvük.

 

Wunderbar fesztivál 2022

https://wunderbarfesztival.hu/

Veszprém városa, ezen belül kollégiumunk is csatlakozott a Német. Karrier. Siker. elnevezésű kampány „Wunderbar” fesztiváljához, melyet Magyarországon először rendeznek meg, 2022. március 28. és április 02. között. A kampány célja, hogy bemutassa miért érdemes németül tanulni, a fesztivállal pedig a nyelv népszerűsítéséhez szeretnének hozzájárulni, még több embert lelkesíteni a nyelv elsajátítása iránt.

Kollégiumunk saját programmal készül, melynek programjáról, előkészületeiről, lebonyolításáról a későbbiekben intézményünk Facebook oldalán adunk hírt.

 

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »