Jézus utolsó szavai

2022.04.15., Hírek rovat
A Veszprémi Főegyházmegye és Dr. Udvardy György érsek atya meghívására teljesen megtelt a veszprémi Árpád-házi Szent Margit templom, ahol a szentmisét követően zenés áhítaton vehettek részt a jelenlévők.
 
Az Oltáriszentség jelenlétében -melyet szentmisét követően érsek atya helyezett ki- elhangzott Joseph Haydn Krisztus hét utolsó szava a keresztfán című alkotása a Bartók-Pásztory-díjas Mendelssohn Kamarazenekar művészeinek előadásában -vezényelt Kováts Péter Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész- közreműködött Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész.

Jézus hét szava a kereszten, Hét utolsó szó: a haldokló Jézus utolsó szavai, melyeket az evangéliumok őriztek meg. A hetes szám, mint a tökéletesség és beteljesedés száma. 

Az óra, amiről Jézus beszélt. Az ő órája. Most itt van, eljött. Mi a célja ennek az órának? Hogy Jézusban egészen feltáruljon Isten az ember számára. Homály nélkül, fedetlenül. Mózes a hegyen, bár beszélhetett vele, nem láthatta Isten arcát. Most ezen a hegyen Isten arca feltárul. A függöny kettészakad, a homály megszűnik. Semmi sem takarja el Istent az emberi szem elől. Itt állunk most a kinyilatkoztatás teljességében.

Mindezt együtt megérthette, megélhette, átérezhette, aki részt vett ezen az estén.

A Veszprém Főegyházmegyei Karitász a helyszínen pénzbeli adományt gyűjtött, amelyet az ukrajnai menekültek javára fordítanak.
 
 
 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »