A II. Vatikáni Zsinat megnyitásának 50. évében katekézis – sorozat indult a zsinati dokumentumokról Balatonfüreden, a Balaton Királynője Közösségi Házban.

Az első előadásra 2012. október 28-án, a Családcsoport szervezésében került sor, melynek témája a “Sacrosanctum Concilium” konstitúció volt. A szent liturgiáról szóló dokumentumot Berkes Péter kisegítő lelkipásztor atya ismertette. Sor került továbbá a Római Misekönyv Általános Rendelkezéseinek tanulmányozására, valamint az Apostoli Penitenciárium Hit Évére szóló rendeletének részletes áttekintésére is, mely a teljes búcsú elnyerésének feltételeit rögzíti ezen időtartamra.

Az Apostoli Penitenciárium rendelete szerint teljes búcsú nyerhető minden alkalommal, “ha – a hívek – legalább három előadást meghallgatnak a II. Vatikáni Zsinat dokumentumairól és a Katolikus Egyház Katekizmusának cikkelyeiről, bármely templomban vagy alkalmas helyen.”

Mindenekelőtt ez a kegyelmi lehetőség sarkallt bennünket katekézis – sorozatunk útnak indítására. A zsinati dokumentumokról szóló előadásokat Ft. Dasek Viktor káplán, Ft. Berkes Péter kisegítő lelkipásztor és Tisztelendő dr. Munkácsi János állandó diakónus fogják vezetni.

A lelkipásztori kezdeményezés kiváló magja, a Családcsoport közössége pedig éltető motorja lehet ezen alkalmaknak, a zsinati dokumentumokról szóló katekézis – sorozatnak.

Imádkozzunk és tegyünk is azért közösen, hogy ez a kegyelmi idő a Hit Évében minél több gyümölcsöt teremhessen!

 

Berkes Péter, kisegítő lelkipásztor

 Balatonfüred, 2012. október 28.

[simpleviewer gallery_id=”107″]

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »