December 8-án, Szeplőtelen Fogantatás ünnepén két jelentős esemény is történt a veszprémi Szent Mihály Bazilika életében.

A Szent Mihály Bazilika fatimai Szűzanya szobra portugál filigrán ezüst koronát kapott a 2012-es fatimai zarándoklat résztvevői és a plébános ajándékaként. A Hit évének decemberi programjaként a Szűzanyát, mint királynőt köszöntötték a koronával. A kegytárgyat szentmise keretében Márfi Gyula érsek koronázta meg. A főpásztor a Hit évével kapcsolatban felajánlotta az egyházmegyét Máriának, hogy oltalmazza, védelmezze és segítse az embereket az Istenhez vezető úton.

A közelmúltban elhunyt Kollár Kálmán utódaként megválasztott karnagy, Vinczeffy Adrienne és az általa újjászervezett kórustársaság mutatkozott be hangverseny keretében.

A szentmisén a Liszt Ferenc Kórustársaság Mária énekekből összeállított hangversenyt adott, melyen meghívott vendégek illetve kórusszólisták segítségével idézték fel Szűz Mária alakját, megszólaltatva a róla szóló énekek-versek legszebb darabjait a kezdetektől napjainkig.

Közreműködtek:

Kertesi Ingrid, Liszt-díjas Érdemes Művész; Gion Zsuzsanna; Altsach Geregely; Sokhegyi Zsolt; Némethné Gál Csilla; Németh Liána; Tarcsay Beáta; Pájer Sára; Kiss Szilvia; Virágh András, Liszt-díjas Érdemes Művész. Vezényelt: Vinczeffy Adrienne.

[simpleviewer gallery_id=”149″]

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »