Veszprémben is átadták azt az inkubátort, amit a  Magyar Katolikus Püspöki Konferencia támogatásával a Katolikus Karitász adományozott. Az ország 14 kórházának csecsemő és gyermekgyógyászati osztálya kapott 1-1 inkubátort, köztük a  veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház.  Az életmentő készüléket december 20-án dr. Márfi Gyula érsek adta át ünnepélyes keretek között – Zagyva Richárd egyházmegyei karitász igazgató és Nagy Károly kanonok jelenlétében –  Rácz Jenő főigazgatónak és Szabó Éva főorvosnak.

Az adományozott inkubátor hőmérséklet, páratartalom és oxigén szabályozóval van ellátva, valamint olyan funkciókkal, amelyek lehetővé teszik és megkönnyítik a koraszülöttek és újszülöttek helyben történő vizsgálatát mind a csecsemő, mind az orvosok és ápolók számára. A gyermekmentő készülékeket a Karitász megrendelésére a MEDICOR Elektronika Zrt. készítette el.

 Zagyva Richárd, a  Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója kiemelte, hogy a veszprémi Karitász is kiemelt figyelmet fordít  a kisgyermekes családok, az egyedülállók, az idősek és betegek, valamint a szociális, egészségügyi vagy más okból hátrányos helyzetben élők megsegítésére. Most pedig a koraszülött vagy valamilyen egészségügyi  problémával küzdő  újszülöttek ellátásának segítése reményében adományozták ezt az inkubátort.
[simpleviewer gallery_id=”164″]
 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »