Megjelent a hit- és erkölcstant szabályozó rendelet! A legfontosabb sürgős határidőket az alábbiakban közöljük:

IDŐBELI ÜTEMEZÉS (EMMI 182/A. §, 182/B. § (1)-(2), EMMI MÓDOSÍTÁS 44. §)

2013. április 5-ig az igazgató kijelöl egy időpontot, amikor lehetőséget biztosít az egyházi jogi személy képviselőinek az iskola, szülők tájékoztatására a hit- és erkölcstan oktatásról. (A későbbiekben ezt adott év március 1. és 14. között kell megtenniük, s előtte minimum 10 nappal értesíteni az egyházi jogi személyt)

Az a hitoktatás szervezésével egyházi jogi személy, aki nem tud ott lenni a megjelölt alkalmon, küldhet a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos dokumentumokat, melyeket az iskola a szülők rendelkezésére bocsát.

Április 8-9-én (későbbi években április 1. és 30 között a kormányhivatal által kijelölt időpontban) esedékes az általános iskola 1. évfolyamára a beiratkozás, melyen szorgalmazzuk, hogy az egyházi jogi személy képviselője jelen legyen. A szülők ekkor jelzik választásukat, írásban.

Május 20-ig kell a többi évfolyamon (idén ez a 4. osztályt érinti csak) tanulóknak a hit- és erkölcstan oktatásra jelentkezni, szintén írásban.

A beiratkozást követő 3 napon belül az igazgató át kell, hogy adja a katolikus hit- és erkölcstan oktatásra jelentkezettek adatait (név és osztály).

Ezután 7 napon belül kell egyeztetnie az igazgatónak a csoportok kialakításáról  az egyházi jogi személy képviselőivel.

 

Bővebb információ az alábbi linken érhető el.

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »