Aranymise Sármelléken

2013.07.08., Hírek rovat

Családias ünnep volt Sármelléken 2013. június 30-án, vasárnap délután. Balogh Árpád káptalantóti plébános úr a veszprémi közös aranymise után, szülőfalujában is hálaadó szentmisét mutatott be.

Egy élő, papi hivatásokat ma is ébresztő, közösség élményében lehetett részünk. Hitvallás volt az egész templom közös, átélt éneklése, az áldozók nagy száma, és az áldást kérők sokasága.

Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek úr köszöntőjét az evangélium után olvasták fel. Hallhattuk ebben a jubiláns szolgálati helyeinek felsorolását. Jó pásztorként végezte feladatait mindenütt, ahová főpásztora küldte.

Az ünnepi szónok, Brieber László balatonszentgyörgyi plébános, a jubiláns barátjaként szólhatott az aranymiséig vezető útról, Árpád atya hiteles papi életéről. Bóka Tibor sármelléki plébános úr remekül adott feladatot mindenkinek a szentmisén. Az énekek kivetítése segítette a bekapcsolódást. A médiákat jól és biztosan alkalmazta. A szentmise végén pedig a plébánián a vendéglátást is hozzáértéssel szervezte meg.

                                                                                                                            Bécsi László

                                                                                                            lesencetomaji plébános

[simpleviewer gallery_id=”321″]

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »