Majd azt mondta Isten:

„Hajtson a föld füvet, amely zöldül és magot hoz,

és gyümölcstermő fát, amely a földön faja szerint meghozza gyümölcsét, a belsejében maggal!”

2013, október 18-án az iskola alsó tagozatos diákjai az egészség jegyében töltötték a délelőtti tanórákat. Belépőként egy gyümölcsöt kellett hozni.

Az 1-2. osztály és a 3-4. osztály forgószínpad-szerűen látogatta végig az egészséges életmódhoz kapcsolódó különböző állomásokat. A reggel, ahogy mindig kellene- testmozgással kezdődött. A tornateremben Bertók Kati néni aerobik órája várta a sportolni vágyókat, ahol póló nem maradt szárazon. Az iskola védőnője, Schvendor Diána az egészséges táplálkozásról tartott játékokkal színesített előadást. Az elméleti tudást rögtön alkalmazhatták is a gyerkőcök. Az ebédlőben Scher Zoltánné Marika néni természetgyógyász és fitoterapeuta várta a gyerekeket bemutatóval, kóstolóval egybekötött előadással. A tanulók megismerhették  Isten patikájából származó  gyógynövények jótékony hatásait, megízlelhették a belőlük főzött teákat. Zöldségekből ízletes salátákat készítettek, melyhez csírákat és magokat fogyasztottak. Marika néni hangsúlyozta, hogy a magyar ember számára a magyar földön élő növények a legegészségesebbek és a legmegfelelőbb összetételűek, a legtáplálóbbak. Végül csicseriborsó pástétomos, gabonakolbászból készült pizzakrémes és házi nutellás falatkákat kóstoltak a diákok. Akik pedig nem lehettek velünk az egészségnapon, azok figyelmét a negyedik állomáson készített plakátok hívták fel az egészséges életmód fontosságára. A hallott ismeretek rendszerezésével, összefoglalásával látványos, figyelemfelhívó alkotások születtek.

Reméljük, hogy a gyerekek a rengeteg ismeretből megőriznek, továbbadnak jó néhányat és a szülők is kedvet kapnak néhány étel elkészítéséhez! Köszönjük a szülőknek, hogy támogatták a rendezvényt a rengeteg gyümölccsel és egyéb egészséges ételekkel. Az egészségnap folytatásaként Nagyboldogasszony Római Katolikus Iskola alsósai a Szent Erzsébet Óvoda nagycsoportosait látják majd vendégül és hasonlóan színes programokkal készülnek számukra.

Az élményekkel egybekötött tanulás során ismét bebizonyosodott, hogy nagyboldogosnak lenni JÓÓÓÓ!

Varga-Gerencsér Viktória

[simpleviewer gallery_id=”392″]

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »