Márfi Gyula veszprémi érsek december 17-én 70. születésnapját ünnepelte, Szendi József nyugalmazott érsekkel, Seregály István nyugalmazott egri érsekkel,  a Főegyházmegye papságával és híveivel  a Szent Mihály Bazilikában bemutatott hálaadó szentmisében. Az ünnepségre sok hívő érkezett a főpásztor szülőfalujából, Pördeföldéről is, Kiss László pákai plébánossal. A szentmise kezdetén Szerenka Miklós általános helynök köszöntötte a főpásztort a főegyházmegye papsága és hívei nevében.

Szentbeszédében Seregély István nyugalmazott egri érsek, aki mellett egykor segédpüspöki szolgálatot teljesített Gyula érsek, a születésről, az emberi élet csodájáról beszélt. Az élet Isten adta ajándék, neki tartozunk köszönettel. Az emberi élet célja az üdvösség keresése, ezt a célt követte Gyula érsek is, és most ezen szentmisével mond köszönetet. A szentbeszédben Gyula érsek lelkipásztori életútját is végigkísérhették gondolatban a hívők.

A szentmise végén dr. Karlinszky Balázs, a Veszprémi és Főkáptalani Levéltár vezetője értékelte a Főegyházmegye 20 évét. Dr. Márfi Gyula érsek ez alkalomra megjelentetett „Az istenkeresés útjain” c. könyvét Elmer István, az Új ember újságírója mutatta be. Bódi Mária Magdolna életéről és vértanúságáról szóló CD szintén erre az alkalomra jelent meg, ezt Seregély István, nyugalmazott egri érsek mutatta be, mint a Bódi Mária Magdolna Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A szentmisét követően az Érseki Palotában a főpásztort Porga Gyula polgármester köszöntötte, majd Oberfrank Pál színművész, a Petőfi Színház igazgatója Sík Sándor Te Deum c. versét szavalta el . Az ünnepségen a Veszprémi Légierő Zenekar is közreműködött.

[simpleviewer gallery_id=”422″]

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »