A veszprémi Szent Mihály főplébánia Szent József nevét viselő Férfi Társaság meghívására 2014. március 8.-án Veszprémbe látogatott a váci és rimóci  Katolikus Férfi Társaság. A veszprémi Férfi Társaság tavaly alakult meg Nagy Károly apátkanonok kezdeményezésére.

A három férfi közösség  77 tagja a  Vár emelkedőin részletesen megismerkedett a helyi műemlékekkel majd, dr. Márfi Gyula érsek, Beer Miklós püspök és Nagy Károly apátplébánossal koncelebrált szentmiséjével  kezdték találkozójukat.

 A hagyományos városnéző program mellett olyan különleges programokkal készültek a szervezők, mint a Bazilika Főszékesegyház megtekintése Nagy Károly plébános szakszerű idegenvezetésében, melyben a hit, kultúra és a történelem tárult fel előttük. Majd látogatást tettek az Érseki palotába, ahol Érsek atya kalauzolásában végignézték a termeket, majd a turisták által nem látogatható kápolnában imádkoztak. Ebéd után megtekintették a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ kiállításait, majd a Mária út szellemiségéről Szabó Tamástól, az út létrehozójától hallhattak tájékoztatót az intézmény előadótermében.

 A délutáni városnézést agapé követte, amelynek hangulata igazán testvéri és keresztény szellemben telt a Gizella teremben, ahol együtt imádkoztak egymásért,családjukért, és a magyar hazáért vendéglátóikkal, Márfi Gyula érsekkel és Nagy Károly apátkanonokkal. A búcsúzás gondolatai már a viszontlátásra épültek: az őszi találkozó rimóci perceire.

 Nagy Károly apátkanonok a találkozóval kapcsolatban megjegyezte, hogy öröm volt látni, ahogy a férfiak közös beszélgetésekkel véleményt cserélve gazdagították egymást azzal, hogy munkájukkal milyen küldetést tudnak teljesíteni az egyházközség és az egyházmegye javára.
Felhívta a figyelmet arra, hogy ezek a találkozások a városok és egyházmegyék között a férfiaknak egyesíti a szövetségét, barátságát, elhatározottságát. Ezeknek a közösségnek az a célja, hogy a férfiakat aktivizálja kovászként és feladatokon keresztül, nem elfelejtve az imádságos lelkületet, az evangélium hirdetését.
Véleménye szerint minden közösségre, minden tanúságtevő katolikusra szükség van az egyházban, legyen az bármilyen kicsiny is.

[simpleviewer gallery_id=”489″]

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »