Március 21-én  a szlovákiai Topolcsányból 44 diák és 5 kísérőtanár érkezését várta iskolánk, az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola. Az interneten Bóday Mónika némettanárnő talált rá az iskolára még ősszel. Azóta folyamatos kapcsolatban van a két intézmény a német szakos kollégák által. Az első félévben egy 3 fős kis csoport már elutazott Szlovákiába az iskola 100 éves évfordulójára. A személyes találkozó után megindult a szervezőmunka, melynek eredménye lett a tavaszi találkozó nálunk.

Kis műsorral kedveskedtünk vendégeinknek. Láttak tőlünk magyar néptáncot, aerobikot és gitáros-énekes produkciót. Nagy meglepetésünkre ők is készültek, s egy vidám dalt adtak elő nekünk tánc kíséretében. A hosszú út után vendégül láttuk őket, majd elindult az ismerkedés. Angol és német nyelvórákon vettek részt a szlovák diákok, ahol a  játékosság, a vidámság és a szóbeli kommunikáció kapta a főszerepet. Búcsúzóul minden szlovák kisdiák kapott egy iskolánk logójával ellátott kulcstartót.

A program a Parkerdőben folytatódott, ahol a Bányászati Múzeum megtekintése után somlói galuskát kóstolhattak a vendégek.

A következő találkozóra május 21-én kerül sor, amikor 45 tanulónk utazik Szlovákiába, hogy különböző sportágakban és egy főzőversenyben összemérje tudását a kinti iskola diákjaival. Addig is az internet segítségével beszélgetnek, leveleznek egymással, amely kitűnő lehetőség mindenki számára, hogy gyakorolja a német és az angol nyelvet.

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »