2014. november 23-a meghatározó volt a veszprémi Boldog Gizella Szeminárium papnövendékei többségének hivatását tekintve, hiszen ezen a napon, Krisztusnak, a mindenség királyának főünnepén ölthették magukra először a reverendát elsőéveseink, illetőleg sor került néhány felsőbb éves testvérünk lektorrá és akolitussá avatására.
Az ünnepet megelőző estén szentségimádást vezetett Brenner József spirituális. Odatérdeltünk az Oltáriszentségben köztünk lévő Úr elé és imáinkkal Hozzá fordultunk saját magunkért, illetve kispaptársainkért.
Másnap az ünnephez méltó módon feldíszített kápolnában délelőtt fél 11-kor dr. Márfi Gyula érsek úr pontifikálta a szentmisét dr. Varga István rektor, Brenner József spirituális és Medveczky Miklós érseki titkár urakkal koncelebrálva. A homília után az elsőéves Simon László, Széll András, Tamás Zoltán és Tóth Tamás veszprémi, valamint Tuzson Attila kalocsa-kecskeméti főegyházmegyés növendékek léptek az oltár elé kezükben reverendájukkal, melyeket érsek úr megáldott. Ezt követően felsőbb éves beöltöztetőik segítségével magukra öltötték a szent ruhát, majd újra az oltár elé léptek és a közösséggel együtt énekelték: „Az Úr az én osztályrészem, kelyhem, örökségem, te adod vissza örökségem nékem.”
Gyulai Péter Istvánt, Szabó Zoltánt és Varga-Csikász Bencét, a Veszprémi Főegyházmegye papnövendékeit lektorrá avatta a főpásztor. Átadta nekik az evangéliumos könyvet, mely tartalmazza Isten számunkra kinyilatkoztatott szavát. A lektorok feladata ennek a felolvasása.
Végül Fuchs Tibor, Nemes Ádám, Paál Sándor Ede, Szalontai István Balázs és Tóth Gábor Norbert, szintén veszprémi főegyházmegyés papnövendékek léptek elő és részesültek az akolitussá avatásban. Az akolitusoknak kötelességük részt venni a liturgikus szolgálatban, segédkezhetnek az áldoztatásban, valamint elvihetik az Eucharisztiát a betegeknek.
Adja Isten, hogy az újonnan beöltözöttek bátran, büszkén, ugyanakkor mindig alázattal és felelősségteljes magatartás tanúsításával viseljék ezt a tisztelendő, szent papi öltözetet, mely a világ számára Krisztust jeleníti meg; lektoraink és akolitusaink pedig mindig örömmel és áldozatkész lelkülettel tudjanak szolgálni az oltár körül.
Kérjük továbbá a kedves hívő testvéreket, ne mulasszanak el naponta imádkozni értünk, hogy a hivatás kegyelmét megőrizhessük és kamatoztathassuk, és így lehessünk majd Istennek tetsző, a ránk bízottak örök üdvösségét elősegítő pásztorok!

[simpleviewer gallery_id=”708″]

 

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »