A veszprémi közösségi életben vállalt példamutató és áldozatos tevékenységének elismeréseként Pro Meritis érmet kapott Simon Pál. Az elismerést november 30-án vehette át az Árpád-házi Szent Margit templomban az ünnepi szentmise keretében, amelyet dr. Márfi Gyula érsek Szerenka Miklós érseki helynök, a templom plébánosa mutatott be.

Advent első vasárnapján a főpásztor hangsúlyozta, hogy az új egyházi év kezdetén valóban foglalkozzunk lelkünk üdvösségével. Homíliájában visszaemlékezett Urunk eljövetelére, az első karácsonyra.

A szentmise végén került sor a díj átadására. Sótonyi Mónika kulturális referens ismertette Simon Pál munkásságát, majd az elismerést Veszprém megyei jogú város nevében Porga Gyula polgármester adta át.

Simon Pál a Veszprém megyei Kiscsőszön született 1934-ben. Tizenhat éves koráig szülőfalujában élt. Celldömölkön szerzett híradástechnikai szakképzettséget, majd villamosipari technikumot végzett. 1962-től a Távközlési Üzemnél műszerészként dolgozott, 1991-től alközpontos csoportvezető volt Veszprémben. 1994-ben vonult nyugdíjba.

Becsületes, pontos munkája elismeréseként 1976-ban kiváló dolgozó címmel oklevelet kapott. 1984-ben és 1986-ban igazgatói elismerésben részesítették. 1987-ben légvédelmi tevékenységéért a Honvédelmi Érdemérem kitüntetést kapta, a távközlési nyugdíjas klubban végzett tíz éves önzetlen munkájáért 2006-ban díszoklevéllel jutalmazták.

Simon Pál már 1997 előtt is tagja volt a Szent Margit Egyházközösség képviselőtestületének, 1999-től pedig a templom gondnoka és templomatyája. A Margit templom felújítási munkálataiban kétkezi munkájával és szervezőkészségével példásan kivette a részét.

[simpleviewer gallery_id=”710″]

 

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »