Az alsóörsi Boldog Gizella Királyné Plébánia megújult képviselőtestületének tagjai 2014. december 21 – én, advent negyedik vasárnapján, a szentmise során ígéretet tettek a plébániatemplomban az alábbi szavakkal:

„Isten előtti felelősségem tudatában ünnepélyesen megígérem, hogy mint az Alsóörsi Egyházközség Képviselőtestületének tagja, életemmel és munkámmal, Egyházunk javát akarom előmozdítani, erkölcsi és anyagi értékeit védve. Egyházközségünk lelki és anyagi érdekeit figyelembe véve, Isten és az Anyaszentegyház törvényei szerint akarok munkálkodni. Kérem ehhez az Úr Jézus kegyelmét, a Magyarok Nagyasszonyának, főegyházmegyénk védőszentjének, valamint Boldog Gizellának pártfogását, a hívek áldozatos támogatását, és Egyházunk áldását. Ámen.”

A képviselőtestület Vida Mihály világi elnök vezetésével, öt új taggal kiegészülve, és egy tiszteletbeli tagot számlálva folytatja munkáját. Az alkalom különösen is fontos volt a helybeli hívek számára, hiszen a közelmúltban helyeztük örök nyugalomra id. Vida Mihály egykori képviselőtestületi elnök urat, aki tagként és elnökként évtizedeken keresztül szolgálta a plébánia közösségét. Neki az örök világosság fényeskedjék, a felesküdött tagokat pedig Ferenc pápa szavai erősítsék: „Lépésről lépésre járjuk történelmünk útját. Isten is járja ezt a történelmi utat, és mi is járjuk. Az Úr a történelemben ment meg minket, ma is együtt halad az ő népével.”

Berkes Péter plébános

[simpleviewer gallery_id=”734″]

 

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »