A Veszprémi Érsekség családpasztorációs munkacsoportjának tevékenységéről és a 2015-ös évre tervezett programjaikról sajtótájékoztatót tartottak március 10-én.
A sajtótájékoztatón jelen volt dr. Márfi Gyula érsek, Fekete Gyöngyi irodavezető és Czaunné Kőrösi Edina, a Családunk című újság szerkesztője.
A Veszprémi Főegyházmegye családpasztorációs munkacsoportja 21 évvel ezelőtt kezdte meg tevékenységét II. János Pál szellemisége nyomán. Jelenleg Szakács Péter családreferens atya és hét házaspár alkotják munkacsoportot, ők a programok, tevékenységek felelősei, szervezői. Céljuk, hogy a rendezvényeik által a családok egymást erősítsék vállalt feladataik teljesítésében. Ennek szellemében szerveznek jegyes- és házas kurzusokat, családos táborokat, baba-mama klubbot és gyászfeldolgozó csoportokat, valamint adják ki a Családunk című újságukat. Idei jelmondatuk: „Te vagy az élet forrása!” Ahhoz, hogy a család szeretetközösség legyen újra és újra vissza kell térni az élet forrásához, Istenhez és engedni kell, hogy tápláljon bennünket.
Márfi Gyula érsek bevezető gondolataiban hangsúlyozta, hogy a családdal foglalkozni mindig aktuális téma. A Szentatya a 2015-ös évet a Megszentelt élet évének hirdette meg. Az Istennek szentelt élet, azaz Isten szeretetének befogadása és átadása mind családi, mind embertársi kapcsolatainkban minden Krisztushívőnek hivatása, akár szerzetesközösségben, akár családban, akár egyedül él. Ennek kialakításában, megerősítésében segítenek a családpasztorációs programok. A szerzetesek éve és a családos programok nem állnak ellentétben egymással, hanem harmonikusan kiegészítik egymást – hangsúlyozta az érsek.
Fekete Gyöngyi irodavezető ismertette a munkacsoport következő rendezvényeit, elsőként a Nagyböjti családos lelkinapot, amelyet március 14-én tartanak a Padányi Iskola tornacsarnokában. A program 9 órakor szentmisével kezdődik, melynek főcelebránsa dr. Márfi Gyula érsek. Előadója Pál Ferenc atya, mentálhigiénés szakember lesz. A fiatalokat pedig a budapesti Jamnastyx freestyle csapat várja.
Idén nyáron Vépre várják az főegyházmegye családjait lelkigyakorlatos családtáborba 2015. július 22-26. között. A lelkigyakorlat vezetője Takáts István atya, a Padányi Iskola lelki igazgatója lesz. A táborban a családok lehetőséget kapnak a lélekben való megerősödésre, a családi kapcsolatok ápolására, a közös kikapcsolódásra.
Évente négy alkalommal adják ki Családunk című lapjukat, amit az egész országban terjesztenek – mondta el Czaunné Kőrösi Edina a lap szerkesztője. Az újság elsősorban családsegítő jelleggel bír. A különböző emberi kapcsolatokban rejlő lehetőségeket mutatják be a közölt írásokban.

További információ a Családpasztorációs Iroda honlapján.

IMG_5338

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »