Március 11-én nyílt kiállítás dr. Kuncsik Katalin magángyűjteményéből a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár épületében.

A megjelenteket Bati János, az intézmény vezetője köszöntötte, és felolvasta a gyűjtemény tulajdonosának üzenetét, aki a Miskolc melletti Arnót háziorvosa: „Hála és köszönet a Szűzanyának, aki gondot visel erre a gyűjteményre és már a harmadik kiállítást „menedzseli”. Ha rajtam múlt volna, ezek a rózsafüzérek egy szekrényben porosodnának. Hiszem, hogy a Szent Szűz közbenjárásának köszönhető, hogy mások is, Önök is gyönyörködhetnek bennük. Az én feladatom csak annyi volt, hogy a kiállítási helyszínekre elvittem a gyűjteményt, a többit az égben szervezték.” A szervezők köszönetet mondtak a Szaléziánumnak, ahol elsőként volt megtekinthető a kiállítás Főegyházmegyénk területén.

Szabó János plébános ünnepi megnyitó beszédében elmondta, hogy a rózsafüzér latinul rosarium, vagyis szentolvasó, a Katolikus Egyházban közkedvelt kötött imaforma, illetve az ehhez használt eszköz neve. Bemutatta a rózsafüzér felépítését, valamint beszélt arról, hogy például az orthodox kereszténység, valamint a görögkatolikus hívők körében elterjedt a Jézus-imához használt 33 vagy 100 szemmel ellátott, úgynevezett csotki .

nl0311almadifuzer20

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »