Idén is köszöntötték Jásdon, a Szentkútnál a Szűzanyát. Sok zarándok imája szállt Mennyei Édesanyánkhoz. Az elmélkedést Urr Ipoly ciszterci atya, budai házfőnök úr vezette, aki a szentmise főcelebránsa is volt.

Beszédében elmondta: Máriára rá kell találni, fel kell fedezni, hogy igazán édesanyává váljon számunkra. Veszélyben, szükségben, kétségeidben gondoljunk Máriára, hívjuk Máriát. Ne távozzék ajkunkról, ne távozzék szívünkből, és hogy közbenjáró imáját elnyerhessük, ne szűnjünk meg példáját követni – figyelmeztetett az atya.

Ha őt követjük, nem fogunk eltévedni, mert Mária mindig kísér, ha nem is sejtjük. Ha őt kérjük, nem fogunk kétségbeesni – gondoljunk csak a Kánai menyegzőre. Ha rágondolunk, nem térünk rossz útra. Ha ő fogja kezünket, nem fogunk elbukni – erre számtalan példa van a történelemben. Ha ő védelmez, nincs mitől félnünk. Ha ő vezet, nem fogunk elfáradni. Ha ő kegyes hozzánk, célba érünk – mondta az atya.

A szentmise után Primász Róbert plébános atya megköszönte mindenki részvételét és azt, hogy ebben az évben is csinosítgatták a jásdiak a kegyhelyet.

IMG_2227 IMG_2266 IMG_2218 IMG_2223 IMG_2226

 

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »