Átadták és megáldották az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola tetőterében kialakított új osztálytermeket és szaktantermeket.

Az ünnepi eseményt december 6-án, Szent Miklós napján délelőtt tartották meg.

Rieder András, az iskola igazgatója köszöntötte a meghívott vendégeket, majd elmondta, hogy az intézmény az egyházmegye legfiatalabb, de legdinamikusabban fejlődő intézménye. A gyermekekhez szólva kihangsúlyozta, hogy a Mikulás a mai napon új tantermeket hozott számukra.

Az iskola diákjaiból és tanáraiból álló kórus meghitt ünnepélyes műsorral készült az alkalomra.

Dr. Mail József gazdasági helynök beszélt az iskola fejlődéséről. Elmondta, hogy a 2012-es alapítást követően, honnan hová fejlődött az intézmény. Kiemelte, hogy az iskola tanulóinak létszáma az alapításhoz képest 60 százalékkal emelkedett.

Dr. Udvardy György érsek atya gondolatait az iskola otthonosságának jellemzésével kezdte. Az otthonosság élménye már az intézménybe belépve jelentkezik rendezettségében, célszerűségében. „Az otthon az a hely, ahol azok lehetünk, akik vagyunk. Azt szeretnénk, hogy olyan helyet tudjunk teremteni, ahol a szülők biztonságban tudhatják gyermekeiket. Egy otthonos iskola megadja azt az érzést, hogy ez a miénk, felelősek vagyunk érte” – folytatta gondolatait érsek atya. Az iskola a jövőt építi, de a jelenben teremt otthont azoknak, akik ott tanulnak, ott dolgoznak. A főpásztor megköszönte az elmúlt évek szolgálatát, a jövőhöz pedig kérte mindenkinek az együttműködését.

Rövid közös imát követően az Érsek atya megáldotta az új tantermeket.

Az épületrész átadásánál Dr. Udvardy György érsek úr, Dr. Mail József gazdasági helynök, Szencz Lajos, a kivitelező cég ügyvezető igazgatója, Bakos Frigyes tb. kanonok, plébános, az iskola lelki igazgatója és Rieder András igazgató közösen vágták át a nemzeti színű szalagot.

bty
IMG_20191206_101131
IMG_20191206_103705
IMG_20191206_095942_1
IMG_20191206_103229
bty
bty
 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »