Május hónap elsőcsütörtökén szentségimádást vezetett, majd szentmisét mutatott be Dr. Udvardy György veszprémi érsek a papi és szerzetesi hivatásokért a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.

A főpásztor papi hivatásokért, bátor fiatalokért imádkozott, akiket megérint az Úr szava és engedik, hogy az Úr átalakítsa, formálja őket krisztusivá.

Érsek atya elmélkedésében elhangzott: Jézus tökéletesen ismeri az Atyát, mert egy vele, mert ő az engedelmes Fiú. Ő az, aki készséggel teljesíti az Atya akaratát. Jól ismeri az embert, akiben ott vannak az Istenre irányuló vágyak, a boldogság utáni vágyak és azok a vágyak, amelyek csak Istenben tudnak beteljesülni. Jézus, aki mindent ismer, Ő az, aki kiválaszt maga mellé apostolokat, embereket, akiket nevükön nevez. Küldi a tanítványait, úgy, amint az Atya küldte Őt.

A szentségimádás során elhangzott a Lorettói litánia is.

Érsek atya és a hívek együtt imádkoztak a papi hivatásokért leborulva az Oltáriszentség előtt.

Ezt követően Dr. Udvardy György érsek Boldog Gizella, a Veszprémi Főegyházmegye társvédőszentje főünnepének előestéjén szentmisét mutatott be Tál Zoltán plébánossal, Merva Péter káplánnal, valamint a környék papságával.

Érsek atya szentbeszédében Boldog Gizella királyné életpéldájáról beszélt. A főpásztor kiemelte: „Aki bátor, aki engedi, hogy hasson rá az Istennek az igéje, aki engedi, hogy a körülmények elől ne akarjon elmenekülni, hanem annak aktív alkotója akarjon lenni, – ott az Isten hatalmas dolgokat művel.” Amikor boldogot, szentet ünneplünk, akkor megköszönjük az Úr kegyelmét! A főpásztor kihangsúlyozta: Krisztus, az Atya szeretetére és embertársaink szeretetére, szolgálatára tanít bennünket.

A szentmisén közreműködött a Salve Regina Kórus, elhangzott C. Tóth Zoltán karnagy műve, a Missa Salve Regina, a Keszthelyi Mise.

Tál Zoltán plébános a szentmise végén köszönetét fejezte ki az egyházközség nevében Érsek Atyának, hogy együtt imádkozott leendő hivatásokért a keszthelyi hívőközösséggel.

 

 

IMÁDSÁG PAPI HIVATÁSOKÉRT

Istenünk, te pásztorok által kívánsz gondoskodni népedről.

Áraszd ki Egyházmegyénkben a bátorság és a buzgóság Szentlelkét.

Ne engedd, hogy híved, akiket megváltottál és üdvözíteni akarsz,

nélkülözzék szentségeid vigaszát.

Tieid vagyunk és tieid akarunk maradni.

Támassz családjainkból férfiakat, akik állhatatosak és szelídek az oltár

szolgálatában és evangéliumod hirdetésében.

Nézz sok ifjú szemébe, hívd őket, hogy kövessék szent Fiadat!

Add, hogy Egyházmegyénkben kegyelmednek kiosztói számban

gyarapodjanak, és szeretetedben mindig kitartsanak.

Istenünk, bízunk gondviselő jóságodban és irgalmadban.

Ámen.

 

 

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »