Az év legsötétebb napjainak egyike volt Luca napja, amikor néptáncos óvodások a csoportokat körbejárva fényt vittek a többiek hétköznapjaiba.

A lányok szent Lúciára, a fény szentjére emlékezve csodás énekkel, tánccal örvendeztettek meg mindenkit, a fiúk pedig igazi Luca napi kotyolást tartottak. Jókívánságaik özönét kapta kicsi és nagy egyaránt, valamint kevés szalmát szétszórva, hogy gyűjtögethessenek és a tyúkjaik alá rakva azok jól tojjanak. Az ovis csoportok az így összegyűjtött szalmával a Betlehemeket díszítették, hogy sok áldást kaphassanak általa.

A Szent József Kápolna és Közösségi Házban hagyomány, hogy advent harmadik vasárnapján az óvoda apróságai örvendeztetik meg műsorukkal a szentmisén részt vevő híveket. Az idei évben a Süni csoport érkezett a kápolnába, hogy ünnepváró műsorukat bemutassák.

Salgó Ferenc c.esperes, plébániai kormányzó nagy örömmel fogadta az óvodások műsorát, hiszen mindig lelkesen készülnek az öröm vasárnapjára és elhozzák a híveknek a jó hírt, az örömhírt. – Nagy öröm nekünk, amikor láthatjuk ezeket a gyermekeket, akik megmutatják nekünk, hogy hogyan készülnek Jézus születésére, a karácsonyra. Az ő kis bájos imáik, énekeik minket is hangolnak az ünnepre, segítenek minket az adventi készületben – mondta Ferenc atya.

Az előadás után a Szent Anna Plébánia közössége lepte meg ajándékcsomaggal a gyermekeket.

fotó: papaesvideke.hu

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »