Szent Család vasárnapján Ősiből közvetítettünk élőben szentmisét, melyet Felker Zsolt hitoktatási referens, plébános atya mutatott be.

A Gyümölcsoltó Boldogasszony és Szent István király tiszteletére felszentelt templomban Zsolt atya a szentmise elején köszöntötte az egybegyűlteket, a közvetítésen keresztül bekapcsolódókat és külön nagy szeretettel a keresztelőre érkezett családokat.

Felker Zsolt atya szentbeszédében úgy fogalmazott, hogy a Szent Család példáját Isten és az Anyaszentegyházunk nem prototípusként állítja elénk, hanem menedékként. Jézus születésének napjai teljesen idilli családi képet mutat, a valóság és a család életútja viszont tele van küzdelemmel, problémákkal pont úgy mint napjainkban. Istenünk és Anyaszentegyházunk pont azért állítja elénk a Szent Család példáját, áldását, imáját, hogy soha ne adjuk fel. Felnövekedve bármilyen családi példát is kapunk gyerekként, soha ne adjuk fel. Mindig törekednünk kell a tökéletességre, azonban itt a földön el nem érhetjük, de a szentségnek az útja nagyon nehéz és abban harcolni, küzdeni kell. Milyen öröm részünkre, hogy Jézus születését és életét, kegyelmét befogadhatjuk életünkbe, így mi is az ő példájának, üzenetének hordozójává válunk mindennapjainkban.

A szentbeszédet követően került sor a kisgyermek keresztelésére, majd pedig a szentmise a szokásos rendben folytatódott. A szentmise záró áldása előtt a járvány helyzet miatt, most nem a családok mentek az oltár elé áldásért, hanem a plébános atya járt körbe és hintett meg minden családot szenteltvízzel.

A Szent Család erősítsen meg bennünket, adjon nekünk sok erőt, kegyelmet árasszák reánk Isten áldását.

 

Teljes szentmise itt visszanézhető:

            

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »