Az elmúlt évek során a pandémiás helyzet sajnos nem tette lehetővé, hogy a plébániaközösség megtartsa a határjárást. 2022. április 24-én, Isteni irgalmasság vasárnapján, első alkalommal került sor a kegytemplomtól induló gyalogos zarándoklatra és határjárásra, amelynek keretében megáldásra került a vetés, valamint szentmisén vettek részt a jelenlévők. A szentmisén koncelebrált Juhász Csaba kisegítő lelkész.

Főtisztelendő Tódor Szabolcs h. esperes, búcsúszentlászlói plébános elmondta, emberi életünk folyamatos zarándokút. A plébános rendkívül fontosnak tartja a közösségépítő, hagyományőrző események, összejövetelek megszervezését, méltó megünneplését, valamint a „digitális világban élő” fiatal generációk bevonását a plébánia programjaimba. „Nem mindegy, hogy a jövő generációja számára mit adunk át és mit hagyunk!”

„Közösen gyalogolunk, együtt imádkozunk, éneklünk, zarándokolunk. Imádkozunk, hogy a mindenható Isten adjon mindennapi betevő falatot. Mindannyian tudjuk és tapasztaljuk, hogy az ember csak egy kis porszem a gépezetben. Természetesen mindig meg kell tennünk, ami tőlünk telik, de azt gondolom, ez csak akkor tud eredményes és gyümölcsöző lenni, ha kérjük a Teremtő áldását.”

Szentbeszédének elején a búcsúszentlászlói plébános így fogalmazott: „Ezt a néhány métert, amit megtettünk, a feltámadt Krisztus hitében és szeretetében tettük.”

A homíliában elhangzott: Az ember szíve sokszor tele van félelemmel, kételkedéssel, problémával, tele vagyunk sebekkel. Nem tudjuk elengedni régi sérelmeinket, nem tudunk megbocsátani, félünk a változástól, félünk az első lépéstől. Az Úr Jézus sebei azonban reménykeltőek, vigasztalóak, bátorítóak. Jézus megerősít bennünket, megerősíti a mi hitünket!

 

 

 

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »