A tavaszi koordinátori értekezletnek a márkói plébánia adott helyet. A Veszprémi Főegyházmegye hitoktatási koordinátorai találkoztak és beszélték meg az aktuális ügyeket.

Májusi litániával kezdődött a közös munkanap a márkói templomban, melyet Primász Gábor Róbert plébános atya vezetett.

Ezt követően Felker Zsolt atya, hitoktatási referens köszöntötte a megjelenteket, beszámolt az Országos Katekumenátus Konferencia előadásairól, majd átadva a szót Csomay Tünde főkoordinátornak elkezdődött a hittanos találkozó szervezői munkájának megbeszélése.

Paulics Piroska keszthely-zalaszentgróti koordinátor -aki nagyon sokat segített a Búcsúszentlászlón  sorra kerülő hittanos találkozó megszervezésében-, elmondta a már meglévő programtervet és a segítők beosztását valamint átbeszélték a hiányosságokat, hogy azok is minél előbb meg legyenek oldva Tódor Szabolcs atya segítségével.

A jelentkezők száma meghaladja az 500 főt. A gyermekeket a következő programokkal várják:

  1. Gitáros énekek tanulása
  2. Kézműves foglalkozások
  3. A búcsúszentlászlói templom és kálvária bemutatása
  4. Liturgikus műhelytitkok
  5. Bibliai ételek kóstolása
  6. Traktorozás a határban
  7. Kötélhúzás
  8. Csocsó, pingpong
  9. Billiárd
  10. Foci
  11. Sakk
  12. Agyagozás
  13. Padlóképes foglalkozás(Szent László életének feldolgozása)

 

A hittanverseny eredményeinek és díjkiosztójának tematikáját Dr. Mátyásné Horváth Marietta és Kutiné Gyürü Eszter a Hitoktatási Iroda munkatársai mondták el.

A nyári lelkigyakorlatot Nyéki Kálmán, a kaposvári Egyházmegye papja fogja tartani a katekétáknak. Ennek témáját és a jelentkezési lehetőséget Csomay Tünde főkoordinátor ismertette el és kérte a koordinátorokat, hogy lelkesítsék a hitoktatókat, minél többen vegyenek részt és töltődjenek fel az iskolaév végeztével.

Csomay Tünde

főkoordinátor

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »