Igazság, irgalmasság és hűség. Ezekről beszélt Niederhoffer Zoltán református lelkipásztor a veszprémi ökumenikus imahét második napján a Regina Mundi templomban.

A hétfői alkalom igehirdetőjét és a résztvevőket Csernai Balázs, a Regina Mundi templom plébánosa köszöntötte, a Krisztus-hívők egységéért könyörögve.

Niederhoffer Zoltán, a református nagytemplom lelkipásztora emlékeztetett rá, hogy az idei ökumenikus imahét anyagát és istentiszteleti rendjét a Minnesotai Egyházak Tanácsa állította össze. Felidézte személyes emlékeit, élményeit, 1999-ben ő maga is járt ott, rend, fegyelem, dolgos, munkás emberek jellemezték az államot, emlékezett. Felszólalt a megkülönböztetés, a faji előítélet, a rasszizmus, a kisebbség bántalmazása ellen. Az aznapra kijelölt igeszakasz Máté evangéliumából – igazság, irgalmasság és hűség – a képmutató írástudóknak és farizeusoknak szólt, ugyanakkor hozzánk, mai keresztényeknek is szól: a kereszténység Jézus szavai nyomán túllép ezen a gondolkodásmódon. A hűség a hit alapja, hűségből származik a hit, hűnek kell lenni Jézus Krisztushoz, az ő tanításához, mondta az igehirdető. Szólt arról is, milyen fontos, hogy a keresztények összetartsanak, együtt menjenek Krisztus útján.

Az imaalkalom végén Juhász Antal, a református gyülekezet tagja verset mondott, majd Csernai Balázs és Niederhoffer Zoltán áldást mondtak.

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »