Hagyományteremtő szándékkal rendezett jótékonysági bált a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász 2023. február 18-án, szombaton, a sümegi Hotel Kapitány Szent István termében, több mint 200 vendég részvételével.

A bál célja a Kárpátaljai menekültek, valamint a Veszprém Főegyházmegyei Karitász támogatása volt.

Böjte Éva, a sümegi vár lábánál levő Hotel Kapitány igazgatója, az est háziasszonya így köszöntötte a megjelenteket: „A körülöttünk zajló nemzetközi események, az orosz-ukrán háború, és természeti katasztrófák nehezítik meg mindennapjainkat, ezért ezekben az időkben az adakozás és a segítségnyújtás még nagyobb szerephez jut, mint ahogy azt gondolnánk.”

A Katolikus Karitász a kezdetek óta segíti azokat, akik az ukrajnai háború elől Magyarországra menekülnek. A szervezet tevékenységéről Zagyva Richárd országos igazgatóhelyettes számolt be. „Szükséges összefognunk és a menekülteket segítenünk! A hitünk és a szívünk is azt súgja, hogy személyes szeretetünk által támogatnunk kell rászoruló embertársainkat.” Az igazgatóhelyettes köszönetet mondott a példás jótékonysági kezdeményezésért és összefogásért.

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász nevében Szijártó László igazgató atya mondta el köszöntő szavait. „Amit érzek most a szívemben: az öröm, a hála és a köszönet! Sok nehézség vesz körül bennünket, de hála azért, hogy nagyon sokan meghallgatták a hívószavunkat és ilyen sokan adakoztak a bál jótékony céljára.”

A bál egyik fővédnöke, Polgárdy Imre, a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke elmondta köszöntőjében: „Évek óta jó kapcsolata van a Veszprém Vármegyei Önkormányzatnak és a Veszprém-Főegyházmegyei Karitásznak egymással, különböző segítőakciókban részt veszünk. Kis dolgok, nagy szeretettel. Köszönöm Önöknek, hogy eljöttek és itt vannak.”

A bálon megjelenteket az est fővédnöke, excellenciás dr. Udvardy György érsek atya ezen gondolatokkal köszöntötte: „A köszönetet csak ismétlem tiszta szívvel és örömmel. Mindig, mindig szükség van a rászorulókat segíteni. Éppen ez a kezdeményezés is, egy adományozás kultúrájának az erősítését, a szolidaritás kultúrájának az erősítését hívatott szolgálni. A Főegyházmegye részéről ezért támogattuk ezt a kezdeményezést, kívánom azt, hogy amikor a bál kapcsán kapcsolatainkra ráismerünk, kapcsolataink erősödnek, akkor erősödjünk az adományozás kultúrájának terjesztésében is. Amikor nagy, látványos nehézség van, könnyű ezt megtenni, szükség van ezt megtenni akkor is, amikor ez nem olyan látványos. Az öröm és a szenvedőkkel való szolidaritásról való gondolkodás nem ellentétes egymással. Az áldozatok révén tudunk olyan kultúrát teremteni, amely az ember méltóságát hivatott szolgálni.”

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »