A Házasság hete 2023. évi veszprémi programsorozatába illeszkedően az idei évben is megrendezésre került a Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Irodája és a Reményforrás Egyesület szervezésében a Megyeháza Szent István termében a Házasság ünnepe.

A jelenlévőket köszöntő Dr. Udvardy György érsek XII. Piusz 1942-es rádióüzenetét idézte, amelynek kulcsmondata így hangzik: „A házasság akkor boldog, ha mindkét házastárs nem a saját maga, hanem a másik boldogságát és jólétét keresi.” Az üzenet emellett a feleségeket állítja középpontba. Minden családnak megvan a maga tündöklő napja, és ez a feleség, aki állandó fényt és meleget áraszt maga körül.

Porga Gyula Veszprém város polgármestere beszédében a közösség erejét emelte ki. Azét a közösségét, amely már tizenegyedik éve tartja fontosnak itt Veszprémben, hogy ünnepeljük a házasságot. Megemlítette, hogy szükség van fáklyavivőkre, akik nem engedik kihunyni a lángot. Fáklyavivőként méltatta Fekete Gyöngyit az egyházmegyei családpasztorációs iroda decemberben nyugdíjba vonult munkatársát.

Bakos-Kiss Gábor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója Az Úr komédiása című önálló estjét hozta el a résztvevőknek. A műsorban Karinthy Frigyes, Reményik Sándor, Radnóti Miklós, Kosztolányi Dezső versei mellett musical részletek és Frank Sinatra dalok hangzottak el.

A kerek házassági évfordulójukat ünneplő párok köszöntését követően továbbra is a zenéé volt a főszerep, hiszen a Swing-swing Együttes koncertje szólt, ami sokakat a táncparkettre csábított.

A Házasság ünnepe adott lehetőséget arra is, hogy a Tátrai házaspár, József és Rita értékeljék az idén is nagy sikerrel lezajlott Rendhagyó randevúk játékot. Az összes feladatot teljesítő férjek és feleségek ajándékban részesültek, de a legnagyobb ajándék ezúttal is az egymásra szánt idejük volt.

Gerstmár Ferenc

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »