Dolhai Attila színművész is ellátogatott a Veszprémi Főegyházmegye Gizella Napok rendezvényeire a május 12-14-i hétvégén.

A Jászai Mari-díjas érdemes művész családjával vett részt a vasárnapi programokon, ahol is első eseményként a Szent Mihály Főszékesegyházban tartott ünnepi szentmisét választotta a két lányukkal érkező házaspár, majd sorra következtek a megújult épületek. A Körmendy Házban a színészt Gaylhoffer – Kovács Gábor kurátor vezette végig az újonnan megnyíló Work In Progress 2023 kiállítás termein, mely a 2020-2025 között zajló, történelmi léptékű egyházmegyei felújítás tervezési – kivitelezési folyamatába enged betekintést.

Kora délután a család részt vett a WIP23 sisakos túrán, melyet Nagy Veronika múzeumigazgató, a kiállítás másik kurátora vezetett az épületegyüttes néhány megújult terében. A vendégek meghallgatták a Gizella Kápolna több száz évre visszamenő történetét, bepillantást kaptak az érseki kápolna restaurálási folyamataiba, valamint megtekintették a Biró-Giczey ház termeiben kialakított kiállításokat. A napot az Érseki Palotában tartott két előadás meghallgatásával zárta a Dolhai család, ahol a veszprémi várnegyed megújításának projektvezetője és a főegyházmegyei főépítész bemutatásával ismerhették meg mélységében, mi is történt és történik a várban 2020 és 2025 között.

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »