A tihanyi kikötőből ismét kifutott a nyílt vízre a Szent Miklós hajó fedélzetén Boros Misivel.

Harmadik alkalommal került sor arra az új kezdeményezésre, amely a Veszprémi Főegyházmegye szervezésében indult el a Veszprém Balaton 2023 támogatásával. Ezen az alkalmon Boros Misivel Junior Príma díjas, a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete díjas zongoraművésszel ismerkedhettek meg mindazok, akik részt vettek a különleges élményt nyújtó kiránduláson. Loószné Dömötör Enikő irodavezető – aki a Pécsi Bazilika Mozart kórusának egyik alapító tagja és 20 éven át alt szólistája – kérdezte művész urat életéről, hivatásáról, hitéről.

Az együttlét többszörösen különleges alkalomnak ígérkezik minden alkalommal, hiszen a teremtett világot így szemlélve – a Balaton közepén hajózva – nem tud a szívünk nem hálát adni mindazért, mit a Teremtőnktől kaptunk. S miközben ámulattal nézzük a természet el nem múló szépségét, a művészet válik élővé egy személyes interpretációban. Természet, művészet, személyesség együtt hív minket, hogy hálát adjunk a sok jóért, mit szerető Atyánktól kapunk. Ez a lelkület hatotta át a beszélgetést és a spontán megszólaló darabokat is. Izgalmas pillanatnak lehettünk akkor is részesei, amikor az ifjú tehetség a beszélgetés éppen aktuális pillanata által döntött a hallgatóságot elbűvölő zeneműről. A beszélgetésben a páratlan életúton túl – mely szakmai szempontból még a húsz évet sem éri el – , szóba került a művészt mindig biztos pontként szolgáló családi háttér, a kiváló felkészítő tanárok, a mesterek, a napjait természetesen és el nem választható módon jelen lévő hit, a kultúra és a hit egysége, a művek zeneileg és tartalmilag megalkotott briliáns volta, a muzsika (mint a művészetek közül is különösen kiemelkedő megnyilvánulási forma), a védőszentek élő valósága, a kimagasló szorgalom-munkavégzés, az élet és a hivatás harmóniája, a közönség szeretete, és a tanulmányok sora mellett még számos izgalmas téma.

A meglepetésből sem volt hiány, hiszen Majorossy Veronika Mária fiatal résztvevő a beszélgetés végén, megfogalmazható kérdésként felkérést intézett az ifjú művészhez, hogy az egy éve folytatott zongora tanulmányát megerősíthesse egy négykezes játékkal. Művész úr örömmel mondott igent a különleges felkérésre, és egy török indulót hallhattunk az ifjak előadásában. Gratulálunk Veronika gondos készületéhez, bátorságához és játékához.

Köszönjük Boros Misi művész úrnak a személyes, tanúságtevő, derűs jelenlétét, készségét.

A következő hajóút vasárnap 18-án 16.00 órakor lesz, ahol a Gizella mise és Gizella fanfár pályázat első és második helyezett zeneszerzőjét várjuk személyes tanúságtételre.

Találkozzunk!

Regisztráció itt.

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »