2023. június 03-án és június 16-án Tekenyén,  a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász önkéntesei számára a Katolikus Karitász tréningeket tartott, amelyet Sinkovicsné Máté Hortenzia, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatója, valamint ft. Árvai Ferenc, az Egri Főegyházmegyei Karitász Központ igazgatója tartott.

A képzések során az önkéntes munkatársak segítséget kaptak ahhoz, hogy készségeiket, szakmai tudásukat fejleszthessék, és feladatukat kompetenciahatáraikat ismerve, új módszereket, ismereteket szerezzenek. Továbbá segítséget kaptak a karitász csoport működtetéséhez, hogy képesek legyenek hatékonyan szervezni közösségük karitatív életét és a rászorulóknak nyújtott segítségüket.

Június 17-én Balatonalmádiban ft. Árvai Ferenc atya a Katolikus Karitász gyermek- és ifjúsági szervezetének, a Young Caritas és a Caritas Junior leendő főegyházmegyei csoportvezetőinek tartott vezetőképzést. A résztvevők elhivatottak arra, hogy iskolájukban vagy plébániájukon a fiatalokat bevonják a karitatív munkába, felélesszék a gyermekekben a velük született jóságot, segítőkészséget és azt fejlesszék játékosan, közösséget alkotva, s így felnőttként is legyenek a nélkülöző, bajba jutott emberek felé nyitott és segítőkész, jó emberek.

 

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »