Koncert Balatonfüreden

2023.07.29., Hírek rovat

A nagyszülők és idősek világnapjáról Ferenc pápa 2021-ben rendelkezett először. A Veszprémi Főegyházmegyében 3. alkalommal szervezte meg az ünnepet a Családpasztorációs Iroda, idén Balatonfüreden Dr. Fodor János plébános, családreferens irányításával.

A 4 napos ünnepi programsorozat egyik alkalma volt Matuz Csilla orgonaművész koncertje a Krisztus Király plébániatemplomban 2023. július 22-én.

Matuz Csilla zongora diplomáját a Miskolci Egyetem Zeneművészeti Karán szerezte. Második otthona Balatonfüred, ahol több mint 20 éve a nyarakat tölti. A koncert során az orgonamuzsikát nagyban meghatározó híres zeneszerzők munkáit adta elő a közönségnek.

A hangverseny első részében Johann Sebastian Bach művei szólaltak meg, aki a német barokk zene és az egyetemes orgonairodalom egyik legnagyobb alakja volt.

A második blokk zeneszerzője Cesar Franck, a romantika kiemelkedő alkotója, a Bach utáni orgonairodalom maradandó alakja volt. A tőle halott darabok mély és komoly vallásos érzelmeket sugároztak.

A hangverseny záró részében a francia zeneszerző, orgonaművész Louis Victor Jules Vierne, a párizsi Notre-Dame egykori orgonistájának művei szólaltak meg.

A szép számban megjelent hallgatóságnak igazán varázslatos, különleges élmény volt az előadás.

Családpasztorációs Iroda

 

 

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »