Dankos Attila a veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház orgonaművésze szervezésében és ötlete alapján improvizációs sorozatot indított, amely, a maga nemében egyedülálló hazánkban. A második hangverseny 2023. július 29-én szombaton este volt a Szent Mihály Főszékesegyházban a szép számban megjelent közönség előtt.

Ezen az estén az orgonaművész kifejezetten annak a bibliai gondolatnak a mentén improvizált, ami azt fogalmazza meg -és több helyen is előjön az evangéliumokban, – hogy Krisztussal kapcsolatban, te vagy az Isten Fia. Valóban te vagy az Isten Fia, ez valóban Isten Fia volt. Ahhoz, hogy a hangok megszólalhassanak és a résztvevők elmélyülhessenek dr. Kulcsár Dávid káplán olvasta fel Máté evangéliumának három szakaszát.   

A hangverseny befejezéseként káplán atya szólt arról, hogy nemcsak egy orgonaművészt hallottunk a mai estén, hanem Attila személyében az egyházzenész is megjelent. Mert egy egyházzenésznek nemcsak az a feladata, hogy koncerteket tartson és szervezzen, hanem az ő saját szolgálata által a saját módján próbálja meg a hallgatóság számára azt az üzenetet továbbadni, hogy Jézus te valóban az Isten fia vagy.  

A következő estén Egri Erzsébet festőművész alkotásaira hallgathatunk meg improvizációkat Dankos Attila orgonaművész, egyházzenészünktől. 2023. augusztus 11-én pénteken este 8 órára ismét nagy szeretettel invitálunk mindenkit, amin továbbra is belépőjegy vásárlása nélkül vehetnek részt!

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »