Balog Zoltán református püspöknek köszönhetően három évvel ezelőtt adódott először lehetőség a tábor keretein belül keresztény lelkiségi programokra a zánkai Erzsébet-táborban. Azóta szervezik meg minden évben a magyarországi egyházi iskolák hatnapos egyházi tematikus hetét.

Július 9. és 14. között az ajkai Szent István Király Római Katolikus általános iskola 100 diákja 10 kísérővel vett részt az egyházi iskolák számára meghirdetett tematikus héten. Diákjaink a „Vanília” altáborba kerültek, és a T1-es ház lakói lettek 5 éjszakára.

A tábort Dr. Udvardy György veszprémi érsek gondolataival, fiatalokhoz szóló buzdításával nyitották meg, melyet követően Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke is szólt a táborozókhoz.

A diákokat a balatoni fürdőzés mellett sok program várta, melyek nem csak a kikapcsolódást, hanem a lelki épülést is szolgálták.

Hétfőn a tudományé volt a főszerep, így vicces fizikai kisértekkel ismerkedhettek táborozóink. Ezen a napon Miniopera, ökumenikus istentisztelet, koncert, cirkuszi előadás is színesítette a programjukat.

Kedden sportnapot tartottak a táborozók számára, melynek vendége volt többek között az atlétikai világbajnokság szervező gárdája is. Kötélhajtásban, kislabdadobásban, távolugrásban, felülésben, plankban, dekázásban, focibajnokságban mérhették össze tudásukat. Iskolánk tanulói jól szerepeltek a sportos versenyeken, sok érmet és oklevelet gyűjtöttek be.

A sportos programok mellett jól esett hűsölni a Balaton vizében, és persze közösségépítő programok, este pedig tábortűz is volt.

Szerdán került megrendezésre a hősök napja. melynek keretében a katasztrófavédelem munkatársainak, a mentők, tűzoltók, rendőrök, a vízimentők, a honvédség és a büntetés végrehajtás munkájával ismerkedhettek a gyerekek, és próbálhatták ki a szolgálatok ellátásához szükséges eszközöket. Így végigmehettek a füstsátron, olthattak tüzet, felülhettek a rendőrmotorra, kipróbálták a rabomobilt, a honvédségi akadálypályát.

A szerdai nap folyamán a táborozókat felkereste Novák Katalin köztársasági elnök is, aki közös reggeli áhítatot követően együtt reggelizett velük, részt vett a programjaikon, a délelőtt folyamán pedig közös dinnyeevésre hívta őket.

Szerda este a Csillagok az égen éjszakai akadályversenyen vehettek részt a gyermekek, Szent Pál nyomán haladva.

Csütörtökön délelőtt a strandröplabdáé volt a főszerepe. A versenyt a két csapattal is induló ajkai diákok nyerték, és a második helyezést is ők hozták el. Délután egy pályaorientációs előadást hallgattak meg, mely a digitális világba kalauzolta őket, és az informatikában lévő munkaerőhiányra is ráirányította a gyermekek figyelmét.

Csütörtökön este egy fergeteges táborzárót rendeztek, melynek végén tűzijátékkal búcsúztatták a táborban töltött időt.

A hét folyamán szerdán és csütörtökön két csoportban a Szent Imre hajó fedélzetén balatoni sétahajózáson is részt vehettek diákjaink. Lehetőség nyílt belekóstolni a VR világába, kézműves foglalkozáson részt venni, és próbára tenni a színészi képeségeket is.

Nagyon tartalmas és szép hetet tudhattak magunk mögött, kicsit fáradtan, de sok élmény birtokában érkeztek haza.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »