Mint arról korábban már hírt adtunk, különleges koncertsorozattal kapcsolódott a Veszprémi Főegyházmegye az idei Orgonák éjszakája és az OrgonaPont eseményeihez. Az EKF támogatásával meghirdettük az OrgonaPont Plusz koncertsorozatot.

Keszthelyen, a Kis Szent Teréz Bazilikában Dankos Attila a Veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház zeneigazgatójának, karnagyának, orgonaművészének hangversenyében gyönyörködhetett a közönség augusztus 12-én, az esti szentmisét követően.

A bő egy órás zenei élmény során elhangzott Johann Sebastian Bach Esz-dúr prelúdium és fúgája amiben a Szentháromság zenei megfogalmazása jelenik meg. Felcsendült Franz Schubert Ave Mariája majd a könnyedebb zenei élményért Sosztakovics: Jazz keringőjét hallhatta a közönség. Majd Johann Sebastian Bach egy műve után Widor Toccatája hangzott el, végül Marcel Dupré a XX. század egyik legnagyobb orgonistájától játszott az orgonaművész.

Dankos Attila orgonaművész minden lelket felemelő, megható, szívet melengető, majd pedig igazán virtuóz játékát a közönség álló vastapssal ismerte el és köszönte meg.

Az esemény a Filharmónia Magyarország szervezésében, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre.

Fotó: Halász Gábor

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »