A Veszprémi Főegyházmegye ALKOTÓI pályázatot hirdet vízzel kapcsolatos játékok készítésére a fenntartása alatt működő óvodák gyermekei számára. Célunk, hogy a játékok az óvodáskorú gyermekek vízzel való kapcsolatának fejlődését szolgálják.

 Lehet az egy bibliai történet feldolgozását segítő játék, szemléltető eszköz, vagy dominó, memóriajáték, történetmesélő kockák (story kockák), társasjátékok, érzékelő játékok. Bármi, ami a kreativitásunkból adódik.

Az óvodások és családtagjaik körében készülő játékok esetén fontos szempont a természetes anyagok használata, utalva arra, hogy Isten teremtett világában minden megtalálható számunkra, ami szükséges.

A pályaművek készítéséhez természetes anyagokat kérünk használni, külön figyelve az egyes elemek rögzítésére, összeillesztésére, a mesterséges ragasztóanyagok mellőzésére.

A pályázat során előnyt élveznek azon pályaművek, melyek:

  • melyek bibliai tematikával bírnak
  • csakis kizárólag természetes anyagok felhasználásával készültek. Természetes anyag lehet pl: fa, nád, gyékény, levelek, egyéb növényi részek, hurkapálcika, fogpiszkáló, agyag, kő, kendermadzag, zsákszövet, raffia,, termések stb.
  • újrahasznosított természetes anyagokat is tartalmaznak, és ezt külön bemutatva csatolják is pályaművükhöz. Újrahasznosított az az alapanyag, melyet már használtatok, és már szívesen megváltatok volna tőle, de most beépítitek a játékba.
  • nem egy alkalomra szól a játék (pl. kifestő), hanem többször is újra felhasználható.

Az alkotások óvodában való leadási határideje: 2023. szeptember 22. (péntek)

A legjobb alkotások készítői díjazásban részesülnek.

 

 

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »