Az Ars Sacra Fesztivál legutóbbi állomásán, a veszprémi Érseki Palotában Dankos Attila orgonaművész és Fekete Melinda szaxofonművész varázsolta el hallgatóságát.

A Veszprémi Főegyházmegye idén is csatlakozott a szakrális művészetet, kultúrát népszerűsítő eseményhez, az Ars Sacra Fesztiválhoz. A rendezvénysorozat legutóbbi helyszínén, a megújult veszprémi várnegyedben található Érseki Palotában ezúttal Dankos Attila orgonaművész és Fekete Melinda szaxofonművész lépett fel a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával.

Az Érseki Palota dísztermében teltház fogadta a művészeket. A hallgatóságnak nem kellett csalódnia: a két zenész külön-külön és közösen is páratlan élménnyel ajándékozta meg a jelenlévőket. Az orgona és a szaxofon különleges párosítása különleges zenei harmóniában szólaltatta meg a szakrális művészet varázslatos hangjait.

Az Érseki Palota lenyűgöző környezetében, érezhettük a zene erejét és az isteni inspirációt. Dankos Attila tökéletesen hozta ki az orgonából az ünnepi hangulatot és mélységet. Fekete Melinda pedig virtuóz játékával tette teljessé az estét, ahogy szaxofonja dallamai beleolvadtak az orgona zenéjébe.

A közönség, többek között, közismert műveket is hallhatott, mint például Edvard Grieg Peer Gyntjét, Johannes Brahms V. Magyar Táncát, valamint Johann Pachelbel Aria Sebaldina című darabját. Az ismert dallamokat nagy lelkesedés fogadta.

Ez a koncert bebizonyította, hogy a szakrális művészet ereje képes megszólítani mindenkit, függetlenül vallási, kulturális hovatartozástól.

Az Ars Sacra Fesztivál egy művésztalálkozóval folytatódik, szeptember 20-án, 19 órakor Veszeli Lajos lesz a Veszprémi Főegyházmegye vendége.

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »