Készüljünk közösen kilenced imádkozásával székesegyházunk védőszentjének, Szent Mihály arkangyal ünnepére!

Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved; jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is. Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma; és bocsásd meg vétekinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe; de szabadíts meg a gonosztól. Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen.

Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: parancsoljon neki az Isten! Te pedig, mennyei seregek vezére, a sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Ámen.

Könyörögjünk! Urunk Istenünk! Köszönjük neked, hogy székesegyházunk védőszenjének, Szent Mihálynak ünnepére készülve napról-napra közelebb kerülhetünk hozzád. Kérünk segítsd családjainkat, hogy Szent Istvánt, Boldog Gizellát és Szent Imrét követve vállalják az áldozatos családi életet. Szent Anna közbenjárására adj a gyermekeknek példás életű édesapákat és édesanyákat, a szülőknek pedig hálás gyermekeket. Végezetül kérünk, segíts minket, hogy Szent Imre példája szerint, különös módon is a KATTÁRS alkalmával, fogékonyak legyünk műveltségre és munkás életre! Krisztus, a mi Urunk által. Ámen

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »