Adni jó

2023.11.23., Hírek rovat

Az ünnepek közeledtével gyűjtést szerveztek a Veszprém-Főegyházmegyei Karitásznak a Tihanyi Bencés Iskola növendékei és tanárai.

A diákok és családjaik, valamint a tanárok nagy mennyiségű tartós élelmiszert gyűjtöttek össze: többek között rizst, tésztát, lisztet, cukrot, konzerveket, tejet. Az adomány átadóját a napokban tartották a tihanyi intézményben.

– Két hete történt, hogy a Tihanyi Bencés Iskola igazgatója, Radó László igazgató úr megkeresett azzal a kezdeményezéssel, hogy az elmúlt évek tapasztalatának megfelelően gyűjtést szerveznének a Katolikus Karitász javára – kezdte Ghiczy László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója. – Ezzel a gyűjtéssel kívánnak hozzájárulni a munkánkhoz, illetve segíteni a rászoruló és bajba jutott családok karácsonyi készülődését, karácsonyvárását. Óriási segítség, hiszen tapasztaljuk, hogy nagyon sok család él nélkülözésben, és ők olyanokban szenvednek hiányt, ami nekünk, átlagos ember számára szinte természetes, hogy a minden napunk részét jelenti. Ráadásul az adományokkal a gyerekek karácsonyvárását is felhőtlenebbé, szebbé varázsoljuk – hangsúlyozta.

Radó László, a Tihanyi Bencés Iskola igazgatója elmondta, az intézmény 2012-ben lett egyházi intézmény.

– Mi azóta minden esztendőben fontosnak tartottuk, hogy valamilyen módon kapcsolódjunk az egyháznak jótékonysági tevékenységéhez, amivel a rászorulókat tudja támogatni. Kiemelten kezeljük, hogy az idejáró gyerekeink ebbe nőjenek bele, természetes legyen számukra az, hogy segítenek azoknak, akiknek kevesebb jut. Szerencsésnek érezhetjük magunkat, hiszen itt a Balaton-felvidéken több olyan gyermek jár hozzánk, akiknek a családjaik jó anyagi körülmények között élnek, jó szociokulturális környezetben vannak, és ami ennél még nagyobb öröm, hogy nagyon szívesen segítenek is. Jár egy óriási köszönet minden szülőnek és minden gyereknek, aki hozzájárult ehhez a gyűjtéshez, és természetesen köszönet a Katolikus Karitásznak, hogy az ő segítségükkel el tudjuk juttatni ezeket az adományokat azoknak, akik erre rászorulnak – fogalmazott az intézmény vezetője.

Ghiczy László az adományok átvétele után a gyerekeknek, a családjaiknak és az iskolában dolgozóknak is köszönetet mondott és reményét fejezte ki, hogy ez a szép hagyomány folytatódik és jövőre is találkozhatnak.

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »