Karácsonyi adományokat, úgynevezett angyalbatyukat gyűjt a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász az önkormányzati fenntartású óvodákban és a főegyházmegye területén működő oktatási intézményekben.

A Tárjátok ki a szíveteket elnevezésű országos, adventi adománygyűjtő-program még november 8-án indult. A segítő szándékúaktól főként jó minőségű téli ruhákat, tartós élelmiszereket – lisztet, cukrot, tésztaféléket, rizst, olajat, konzerveket -, szezonális édességeket, szaloncukrot, tisztálkodási- és mosószereket várnak az adománygyűjtő és a jelenléti pontokra.

Az országszerte összegyűjtött angyalbatyukból az idén 2000 darab ajándékkal teli csomag a háború sújtotta, kárpátaljai családokhoz kerül, s ezekből 200 csomag a Veszprémi Főegyházmegye területéről érkezik.

Aki szeretne csatlakozni, az még megteheti. Aki rászoruló gyerekeknek szeretne segíteni, az egy cipősdobozt töltsön meg ajándékokkal, csomagolja be és írja rá, hány éveseknek ajándékozná, fiúnak, illetve lánynak szánja a csomagot.

A Veszprém-Főegyházmegye Karitász a tartós élelmiszercsomagokat is örömmel várja. Sőt, december 19-én szeretetvendégséget tart a szervezet a Veszprémi Érseki Főiskolán, ahol mintegy száz rászorulót látnak majd vendégül, többek között hajléktalanokat, nagycsaládosokat, fogyatékossággal élőket, egyedül élőket, idős házaspárokat.

Ghiczi László, a Veszprémi-Főegyházmegye Karitász igazgatója hozzátette, a szeretetvendégség olyan alkalom lesz, amikor a meghívottak át tudják érezni az ünnep hangulatát.

– Nekünk és a kollégáimnak nagyon fontos, hogy a felszolgálást, a kiszolgálást, a tálalást mi magunk fogjuk megoldani, ezzel is jelképezve, bizonyítva, hogy igenis ott vagyunk mellettük, nincsenek egyedül, és ha támogatásra szorulnak, akkor segítünk nekik – hangsúlyozta.

Ghiczi László azt is megjegyezte, a Katolikus Karitász adventi jótékonysági programjait a 1356-os adományvonalon is lehet támogatni. Egy hívás 500 forintot jelent a rászorulóknak. Aki tud, pénzbeli adományokkal is segíthet, a Karitasz gyűjtődobozaiba, vagy a Veszprém-Főegyházmegye Karitász Alapítványának bankszámlájára utalva.

 

 

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »