A Veszprémi Főegyházmegyében évek óta kiemelkedő szerepet játszik a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász, amely az egyházi szervezetek között meghatározó szereplője a rászorulók támogatásának és segítésének. A szervezet évente számos kezdeményezést és programot indít el, hogy a helyi közösségben élő rászorulóknak segítséget nyújtson.

Az elmúlt egy hónap is rendkívül tevékenyen, mozgalmasan tel el. Az egyesület több krízishelyzet megoldásában igyekezett segítséget nyújtani. Egy édesanya otthonápolásához betegággyal, és egy újszülött hazaadásához építőanyaggal segítettek egy-egy családnak.

Ezzel párhuzamosan fut a szervezet hagyományos, karácsonyi jótékonysági akciója, az Angyalbatyu elnevezésű program, amelynek célja, hogy a rászoruló családok gyermekei számára szebbé tegyék a karácsonyt. A napokban a veszprémi Szent Margit óvoda közössége is nagyban hozzá járultak a program sikeréhez több tucat ajándékdobozt adtak át munkatársainknak.

A Veszprém-Főegyházmegye Karitász küldetése, hogy a szeretet és segítségnyújtás jegyében összefogja a közösséget, és olyan személyeket, családokat támogasson, akik anyagi, vagy más nehézségekkel küzdenek. Az éves programjaik közé tartoznak az élelmiszersegélyek, adományosztások, és különböző szociális programok, amelyek mind hozzájárulnak a rászorulók életkörülményeinek javításához.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »