A dalok az égig értek

2023.12.15., Hírek rovat

Magasztos és lélekemelő pillanatokat élhettünk át a második alkalommal megrendezett Gospel Karácsony elnevezésű, teltházas koncerten a Veszprém Arénában.

A gospel vallásos zenei stílus, amelynek szó szerinti jelentése az evangéliumot, az igét hirdetni. A tengerentúli liturgiák szerves része a gospel, de nálunk Európában inkább csak a filmekből ismerjük ezt a műfajt. Az idén második alkalommal látogatott el a világhírű Virginia State Gospel Chorale kórus Veszprémbe, ahol természetesen teltház fogadta az európai turnén lévő énekkart.

A műsor előtt Dr. Udvardy György veszprémi érsek köszöntötte az egybegyűlteket Szabó János Róbert református esperessel. A főpásztor arról elmélkedett, milyen fontos az öröm, a remény és a hála megélése, nemcsak az ünnepi, hanem a hétköznapi valóságban is.

A híres amerikai gospel kórus olyan dalokkal készült, amelyek segítették az adventi felkészülést, az elmélyülést, az imádság, a közös éneklés és a tánc felemelő, magasztos és lélekemelő hangulatot teremtett. A koncert valóban nem csupán egyszerű zenei élmény volt: inkább egy spirituális utazásnak tűnt, ahol a dalok az égig értek, a lelkünkig hatoltak, a Krisztusi áhítat, az öröm és a szeretet érzését hirdették.

Vezér Dávid, az esemény főszervezője elmondta, már tavaly is óriási sikert aratott a Gospel Karácsony.

– Amikor jött a hír, hogy David Bratton és gospel kórusa európai turnéra indul, csupán néhány nap alatt kellett döntenünk, hogy ismét meghívjuk-e őket hazánkba. Igei iránymutatást is kaptam, így egyértelművé vált, hogy az idén is megszervezzük a Gospel Karácsonyt az arénában. Most is teltház várta a kórust és a kilátogatóknak nem kellett csalódniuk. Lélekkel teli, magával ragadó dalokat hallhattunk, ezek a művek egytől egyig Jézushoz, a Mindenhatóhoz szóltak – mondta.

David Bratton, a kórus vezetője úgy fogalmazott, az adventi, karácsonyi időszakban szeretnék elmondani az embereknek, hogy itt az ideje adni, és másokra is gondolni, akár olyanokon is segíteni, akiktől egyébként nem várhatunk viszonzást. Nagyon fontos másokért tenni, utat mutatni és megértetni velük, ki volt Jézus és mit tett értünk, emberekért.

 

 

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »