A pápai Szent Anna Óvoda Gyertyaszentelő Boldogasszony napját ünnepelte, amin az óvodások és dolgozók együtt vettek részt. Az ünnepi esemény során emlékeztek meg arról a hagyományról, amely szerint József és Mária zsidó szokásoknak megfelelően bemutatták a 40 napos Jézust a templomban.

Az óvodások és dolgozók részvételével zajlott közös szentmise, melyet Salgó Ferenc lelkiigazgató, plébánia kormányzó atya mutatott be valamint áldást osztott ki a csoportok gyertyáira. Minden egyes gyermek egy megáldott gyertyát vihetett haza, hogy otthonában tovább ápolhassa a szent ünnep emlékét.

A közös ünnep a közösség erejét és az együvé tartozás élményét erősítette, miközben a gyermekek számára különleges jelentőséget adott a Gyertyaszentelő Boldogasszony napja. Az óvoda ezen ünnepi alkalommal is kiemelte a hit, a közösség és a hagyományok fontosságát az óvodások életében.

Urunk Jézus Krisztus! Gyújtsd fel szívünkben istenséged ismeretének tiszta világosságát, hogy mindig tetszésed szerint éljünk. Mert Te vagy lelkünk és testünk megvilágosítója! Krisztus, Istenünk, Téged dicsőitünk Atyáddal és éltető Lelkeddel most, és mindörökkön örökké. Ámen”

 

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »