Közel másfélszer annyi önkéntes jelentkezett az idei virágvasárnapi passióra, mint tavaly. Az előkészületek már javában zajlanak, vasárnap a technikai értekezlet mellett a korhű ruhákban próbáltak a résztvevők.

Különös ruhákba öltözött szerzetek, csoportok jelentek meg a Margit-romoknál vasárnap kora délután, ami több arra járó családot, kutyát sétáltatót, járókelőt megállásra bírt. A Veszprémi Érsekség második alkalommal szervez virágvasárnapi passiót, ahol Jézus szenvedéstörténetét elevenítik fel. Ennek egyik első, kosztümös próbája zajlott, a Margit-romoktól indulva a Benedek-hegyig, több megállón keresztül.

Tavaly hetven-nyolcvan önkéntes jelentkezett a hagyományteremtő szándékkal megszervezett passióra, az idén azonban közel másfélszer ennyien, 150-160 lelkes segítő adta szándékát arról, hogy szívesen részt venne az előkészületekben, a próbákon és a passión is.

Most az első technikai megbeszélés mellett már jelmezbe öltöztek a résztvevők és úgy próbálták el az események sorát. A korhű öltözékek többségét az érsekség Liturgikus Varrodája készítette. Remek jelmezt kaptak a főpapok, Jézus és tanítványai, a vének tanácsa, a római és zsidó katonák is.

A próbák megkezdése előtt Csernai Balázs atya köszöntötte a jelenlévőket és közös imádsággal vette kezdetét a folyamat. Végül nemcsak a szervezők, hanem az arra járók is érdeklődve figyelték a történet kibontakozását. Már most több tucatnyian követték végig a próbákat, bízunk benne, hogy azonban március 24-én, 15 órakor minél többen csatlakoznak hozzánk és végig kísérik Jézus szenvedéstörténetét.

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »