Szent József ünnepe

Szent József igazi példakép a mai ember számára. Példakép, hiszen az isteni akaratra és elhívásra igent tudott mondani akkor is, amikor minden külső körülmény ez ellen szólt volna. Az alázat és az irgalmasság mintaképeként elfogadta Isten rá vonatkozó szándékát az üdvtörténetben. Szűz Mária igenje mellé Szent József igenje is szükséges volt ahhoz, hogy Isten akarata megvalósulhasson az üdvösség szolgálata érdekében. Példakép számunkra csendes, háttérbe visszahúzódó szolgálatában is, melynek légkörében Jézus is nevelkedhetett. Nem véletlen, hogy az Egyház Társadalmi Tanításának Kompendiuma Jézus földi élete kapcsán kiemeli, hogy annak jelentős hányadát valószínűleg fizikai munkával, ácspad mellett tevékenykedve töltötte el.

A mai napon, március 19-én, Szent József napján, 30 éve vette kezdetét Mindszenty bíboros boldoggáavatási eljárása. 2019 óta már Tiszteletreméltónak nevezhetjük őt, hiszen a Szentszék elismerte és dekrétumával kihirdette, hogy hősies fokban gyakorolta a keresztény erényeket. A boldoggá avatáshoz egy csodára van szükség. Bizalommal kérjük Mindszenty bíboros közbenjárását és higgyük, hogy a csoda megtörténhet.

Az imádsághoz a Mindszenty Alapítvány ajánlásához szeretettel csatlakozunk a Novénával ( ide kattintva elérhető)  a hivatalos boldoggá avatási imákat.

Szent József, a munkát végzők védőszentje vigyázza a főegyházmegye és a veszprémi vár épületeit, munkálatait és a felújításban részt vállaló munkatársakat. Imáját elmondva az ő közbenjárását kérjük, hogy továbbra is részesítse oltalmában a rekonstrukciós folyamatokat egyházmegye szerte, különösen az ott feladatot ellátó kollégákra.

Ó, Szent József, ki oly nagy és erős védelmezőnk vagy, és kérésed oly gyorsan jut el Isten trónja elé, eléd helyezem minden aggodalmamat és kívánságomat.

Ó, Szent József, támogass hathatós közbenjárásoddal, és kérd isteni Fiadtól, áldjon meg engem minden lelki ajándékkal, Krisztus, a mi Urunk által, hogy mennyei segítségedben részesedvén hálát és hódolatot adhassak a legszeretőbb Édesapának.

Ó, Szent József, soha nem unom meg szemlélni, ahogy Jézus alszik a karodban; közeledni sem merek, amíg Ő alszik a szíveden. Helyettem is öleld át szorosan, adj egy csókot a fejére a nevemben, és kérd meg, hogy viszonozza a csókot, amikor majd utolsót lélegzem. Szent József, haldoklók védőszentje, imádkozz értem! Ámen.

 

 

 

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »