Veni Sancte…

2012.09.05., Hírek rovat

Ismét beköszöntött a szeptember, amelyről legtöbbünknek az iskolakezdés jut eszébe, legyen az diák, tanár, szülő, lelkipásztor.

Szeptember 3-án tanévkezdő szentmisére gyűltek össze a Szilágyi iskola  tanulói, tanárai, szülők, rokonok, hogy tanúi legyenek a Szentlélek hívásának a Regina Mundi-templomban tartott évnyitó szentmisén, amelyet Dezső atya, az intézmény lelki igazgatója celebrált. Ő köszöntötte először az egybegyűlteket, majd Niederhoffer Zoltán református és Isoó Dorottya evangélikus lelkész szólt a tanulókhoz és a pedagógusokhoz, végül az iskola igazgatója, Halmai György mondott néhány biztató szót, és ismertetett néhány változást az iskola életében.

Dezső atya elégedetten nyugtázta, hogy a tanulók határozottan válaszoltak feltett kérdéseire. Az új diákok is pontosan tudták, miben különbözik az ő iskolájuk egy átlagostól. Hozzátette, mennyire fontos, hogy tudatában legyenek, a keresztény iskola azt jelenti, hogy itt tudatosan Krisztus szeretetében élnek, őt kell követniük, neki tetszően kell élniük, tanulniuk. A Szentlélektől kapunk erőt mindannyian, őt kérjük, hogy képességeinket megfelelően kibontakoztathassuk, tiszteljük és szeressük szüleinket, tanárainkat és társainkat.

Niederhoffer Zoltán református lelkész a harmadik zsoltárból idézett, Dávid királyt állította elénk példaképül, aki hatalmas, jó király volt, feladatait kötelességtudóan végezte népe javára. A tanulók kövessék példáját, dolgozzanak szorgalmasan a saját területükön, amely a tanulás, az új ismeretek szerzése.

Isoó Dorottya evangélikus lelkész kiemelte, hogy a Biblia szerint három eseményben közös vonás a Szentlélek jelenléte, mindegyikben valamilyen fontos esemény kezdetét tapasztalhatjuk. Jézus megkeresztelkedése idején galamb formájában jelenik meg, és ez jelzi Jézus nyilvános tevékenységének a kezdetét.. Pünkösdkor a Szentlélek kiáradása lángnyelvekként jelenik meg az apostolok feje fölött, ez az egyház születését jelzi. A harmadik fontos esemény, Szent Pál megtérése, amelynek során kézrátétellel kapja meg a Szentlelket, ez jelenti apostolkodásának kezdetét.  Ugyanígy az új tanév is egy új kezdet, ezért hívjuk a Szentlelket, hogy áradjon ki ránk, és adjon erőt nekünk az egész éves munkánkhoz.

Halmai György, az iskola igazgatója arra kérte a tanulókat, hogy ne csak a tanulásban és az ismeretszerzésben, hanem az emberségben, a segítségnyújtásban és a jóságban is legyenek példamutatók. Külön köszöntötte az iskola legújabb tanulóit, és sikeres beilleszkedést kívánt nekik az iskola közösségébe.

Jöjj Szentlélek Úristen, áraszd reánk kegyesen

Mennyből fényességedet!

 

Demény Anna

[simpleviewer gallery_id=”70″]

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »