Templombúcsút és újmisét tartottak szeptember 9-én a mihályfai Kisboldogasszony templomban.

A vasárnapi szentmise emelkedett hangulatban telt Mihályfán, ugyanis szeptember 8-án volt a falu templomának búcsúja, Szűz Mária születésének emlékére. Az ünnep fényét emelte, hogy a szertartást az újmisés Boldvai Márton Bertalan atya celebrálta, aki plébánosunkhoz hasonlóan a Csornai Premontrei Apátság tagja. Bertalan atyát 2012. június 10-én, Csornán szentelte pappá Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, püspök.

Bertalan atyát községünk plébánosa, Száraz Krisztián Dávid OPraem plébános köszöntötte. Bemutatására már nem volt szükség, hiszen 2011 tavaszán, húsvétkor Ő tartott a híveknek lelkigyakorlatot. A hívek félig-meddig már ismerősként, nagy szeretettel és örömmel fogadták községünkben.

Az ünnepi szentmisén bemutatkozott az újonnan alakult templomi kórus is, Nagyné Darabos Gabriella vezetésével, akik Máriát dicsérő énekekkel fokozták az áhítatot.

A vasárnapi evangélium Jézus Krisztus származásáról szólt, mely elsőre talán nem mondható túl érdekesnek, ennek ellenére Bertalan Atyától nagyon kivételes prédikációt hallhattunk. A száraz névsor mögött mind-mind „tisztességes bűnösök” rejtőznek, akik a mai emberekhez hasonlóan nem voltak szentek, akadtak hibáik, de jó szándékú, istenkereső, istenfélő emberek lehettek.

A szentmise végén Keresztes János, a mihályfai egyházközségi képviselőtestület tagja köszöntötte az atyát, valamint beszédében elmondta, hogy mekkora öröm az egész közösség számára, hogy 76 év után megint újmisét tartottak templomunkban. A köszöntő után Hajdu János, az egyházközségi gondnokság elnöke a hívek ajándékát adta át az ünnepeltnek. Ezt követően Bertalan atya újmisés áldásban részesítette az egybegyűlt mihályfai, kisvásárhelyi és türjei egyházközségek híveit és vendégeiket.

Az ünnep zárásaként a község kultúrházában tartottak agapét Bertalan atya tiszteletére, ahol Sélley Géza polgármester mondott pohárköszöntőt. A jó hangulatú beszélgetés estig tartott.

Keresztes Katalin Ráhel

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »