A Veszprémi Főegyházmegyei Könyvtár és Levéltár tavaly ősszel megjelent kiadványa, a “Capella reginalis.” A veszprémi püspökség a középkorban című  kötet az Év Levéltári Kiadványa 2021 megmérettetésben III. helyezést ért el a Monográfiák, tanulmánykötetek és egyéb kiadványok kategóriában. Az elismerést Dr. Karlinszky Balázs a Veszprémi Főegyházmegyei Könyvtár és Levéltár igazgatója vette át Budapesten április 6-án.

A kötet a 2020 augusztus végén megrendezett egyháztörténeti konferencián elhangzott előadások közül 14 történeti szakcikké szerkesztett változatát tartalmazza. A szerzők a hazai középkortudomány jeles képviselői: akadémikusok, egyetemi oktatók és régészek voltak. A kiadvány az intézmény által közreadott, 1933-ban indult a Veszprémi egyházmegye múltjából című könyvsorozat 38. kötete.”

Az Év Levéltári Kiadványa Díjak elnyerésére a Magyar Levéltárosok Egyesülete pályázatot írt ki magyarországi közlevéltárak, a Magyar Nemzeti Levéltár tagintézményei, nyilvános magánlevéltárak, határon túli magyar vonatkozású iratanyagot őrző egyházi levéltárak számára. A díj elsődleges célja a levéltárak kultúramegőrző, kultúrateremtő szerepének, tudományos eredményeinek bemutatása, ismertetése, népszerűsítése, a levéltári intézmények szellemi műhelyeiből kikerülő kiadványok középpontba állításával.

Szeretettel gratulálunk!

 

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »