A Szentlélek ajándékai megerősít benneteket. Legyetek bátrak, higgyétek el, hogy szeretetre vagytok teremtve, szeretetre kaptátok a meghívást és bátor, örömteli életre. Megkapjátok az ajándékokat: bölcsesség, erő, tudomány, értelem, az Úr félelmének a lelke, mindaz, amire szükség van, megkapjátok, hogy bátran tudjatok élni.  – fogalmazott dr. Udvardy György veszprémi érsek Balatonfüreden, a Krisztus Király -templomban a bérmálási szertartásán.

A főpásztor az ünnepi szentmise kezdetén arról beszélt, hogy a Szentséget akarjuk ünnepelni, a bérmálás szentségét. A Szentségekben mindig kétség nélkül Isten erejét kapjuk, végrehajtja bennünk azt, amiért küldött. Ebben biztosak vagyunk, de szükség van az embernek az együttműködésére, hogy ez az erő, ez az isteni erő, ez hatékony tudjon működni.

A főegyházmegye vezetője kiemelte, legyetek azok, akik mindig a jóban bíztok, akiknek van ötletük, van kezdeményezőképességük, van bátorságuk, akik nem esnek kétségbe, akiknek mindig van egy jó szavuk, egy jó ötletük az életre vonatkozóan. Na nem azért mert mi annyira erősek vagyunk, hanem azért, mert bízunk Jézus Krisztusban. Az érsek hangsúlyozta: az Egyház a szeretetet akarja képviselni a gyermekei számára, a szentségei pedig ebben erősítenek bennünket. Közösségében, közösen ennek a szeretetnek a megismerésére törekszünk és boldog, örömteli életet élni.

Dr. Fodor János plébános azt mondta: a fiatalok családtagjai törekedtek arra, hogy mindazt, amit megígértek, azt teljesítsék, szeretettel gondozták, nevelték, táplálták és erősítették őket. A beavató szentségek egy részében már részesültek, és most vágynak arra, hogy a bölcsesség, az értelem, a tudomány, a jótanács, az erősség, a jámborság istenfélelem lelkében megerősödve ők maguk is tanúságot tegyenek. A fiatalok készek arra, hogy képesek legyenek felebarátaikat, önmagukat, az Istent mély elkötelezettségével szeretni.

Dr. Udvardy György azt kívánta a szentséget felvevőknek, hogy legyenek nagyon boldogok és bátrak, és ha a szívükben meghallják az egyházi hívásnak a hangját, akkor legyen bátor, amit, érsek atya a szülőktől is kérte, hogy egyházunk tudjon növekedni az egyházi hivatásokban is, tudjuk azt az örömteli életet jelenvalóvá tenni, amire nagyon nagy szüksége van mindenkinek a világban.

Az ünnepi szentmise élő közvetítése itt visszanézhető:

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »