2021 04. 14-én küldtem egy tájékoztatást, mely szerint ebben a tanévben két kategóriában indítottam tanulókat az Országos versenyen.

  1. 12. E osztály Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye

Tanulók: Rogácsi Eszter, Szalai Zoé Vivien, Varga Réka Viktória, Mária Benedek

3 tanuló bejutott a döntőbe: Rogácsi Eszter, Szalai Zoé Vivien, Mária Benedek

  1. 14. osztály gyakorló ápoló Országos Szakmai Tanulmányi Verseny

Tanulók: Dobossy Rodé, Szalmásy Judit

Dobossy Rodé 3. helyezést ért el.

Befejeződött a döntő kiértékelése és a következő országos eredmények születtek:

  • Mária Benedek:     2. helyezés
  • Rogácsi Eszter:      5. helyezés
  • Szalai Zoé Vivien: 23. helyezés

A verseny kiírása szerint a versenyzők a döntő fordulóban – teljesítményük alapján megállapított helyezésüknek megfelelően – felsőoktatási felvételi többletpontot szerezhetnek. A felvételi eljárás során érvényesíthető többletpontok mértékét a 423/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet 21. § (1) ga) pontja határozza meg. A versenyen elért 1-10. helyezés esetén 100, 11-20. helyezésalapján 50, 21-30. helyezés szerint pedig 25 többletpontra lehet jogosult. A versenybizottság döntése alapján, a végeredmény megállapítása során 1-30. helyezést értek el – a felsőoktatási felvételi eljárásban a többletpontok érvényesíthetősége érdekében – Igazolást állít ki, amelyet postai úton a tanulók postacímére, illetve szkennelt formátumban a küldő intézmények e-mail-címére is eljuttat. A verseny ünnepélyes eredményhirdetése nem kerül megrendezésre. A végeredmény alapján vizsgatárgyanként I–II–III. helyezést elért versenyzők elismerő oklevelet kapnak és jutalomban részesülnek, amelyeket az országos forduló szervezője postai úton juttat el a tanulók számára.

Dobbosy Rodé az Országos Szakmai Tanulmányi versenyen elért 3. helyezésének köszönhetően mentesült a komplex szakmai vizsga interaktív vizsgatevékenysége alól, erre a vizsgarészre automatikusan jeles osztályzatot kapott.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »